tisdag 17 mars 2009

the ikkis


vem har glömt tila tequila och hennes jakt på kärleken under två säsonger på mtv?! nu kommer fortsättningen i form av the ikki twins. just det, rikki och vikki är bisexuella tvillingar, mtv rappoterar att "inte ens deras egen pappa ser skilland på dem". nu har alltså mtv så generöst erbjudit sig att bistå dem i att hitta sina livs kärlekar. tvillingarna tackade ja på studs för att "vi kände att det var dags att matcha succen i vårt karärrliv med vårt privatliv".

fy tänker ni, så sexistiskt, osmakligt, uppgjort..mtv har sannerligen gått för långt. vi håller med! detta är nog den värsta smörja tv har sett sen paradise hotel. men vad hjälper det när man sitter där på söndag "råkar zappa över till mtv" och ser dem sitta där i en miljö som enligt mtv "skriker svartsjukedrama, vilda fester och våldsamma gräl hör till vardagen för den som vill vinna Vikki eller Rikkis hjärta." en halvtimme senare är man hookad och smider ursäkter om hur man bara tittar på skämt eller för att det är så dåligt.

men här kära vänner finns ingen skam och ingen skuld. vi älskar er precis som ni är och kommer att stödja er hela vägen genom säsongen. för precis som med tila tequila är det en fråga om veckor innan alla gett efter och börjar youtuba avsnitt de missat för att de är kära i den enda butchen i serien.


a double shot at love kommer att visas på mtv 20.25 den 22 mars

XOXO

13 kommentarer:

  1. har aldrig riktigt fattat fascinationen för tvillingar. typ som det sexiga i att hanna och magdalena på sin tid poserade nakna ihop. man ba eh? eller?

    SvaraRadera
  2. vad vore väl livet utan tv??!!! jo, det ska jag säga er: ETT IHÅLIGT TOMRUM UTAN MENING!

    SvaraRadera
  3. anonym 1: kan det vara incesttabut som spökar? pappa freud säger nej och alla blir genast intresserade.

    anonym 2: sant som det är sagt!

    SvaraRadera
  4. intressant att det där s.k. incesttabut är okej i vissa lägen (t.ex. mainstreamporr) men inte i andra (t.ex. i källardraman...). se men inte rö...göra?

    SvaraRadera
  5. Ursäkta mig, men vaddå 'det finns ingen skam och ingen skuld'. Det finns det visst. Och borde finnas. Skuld över att inte försöka leva det liv man lär. Över att reproducera könsmaktsordningen eller vithetsnormen eller konsumismen. Över att bidra till att skapa TV vars enda poäng är att lära ut människoförakt och ytlighet och ödmjukhetens död.
    Jag vet att alla dessa dokusåpor är high fashion, men jag förväntar mig i ärlighetens namn lite mer av folk. Särskilt folk omkring mig. Vad är grejen med att se människor ha korkade iscensatta gräl kring trivialiteter?
    Vi gör alla saker som vi kanske inte borde eller som kanske inte ligger i linje med hur vi vill förändra världen, men då tycker jag iaf att vi skall ha vett nog att skämmas en smula och arbeta på att bli bättre. Inte upphöja avstegen till något eftersträvansvärt eller kul.
    Det finns säkerligen sätt att queera dokusåpor. Det finns sätt att queera allt. Men queer utan maktanalys blir bara innehållslöst.
    Och queer utan ständig självkritik är rent kontraproduktivt..

    SvaraRadera
  6. har skuld nånsin hjälpt någon att bli en "bättre människa"? det borde väl alla religioner i världen vara svar på. folk kommer göra saker oavsett, som till exempel att titta på dålig tv med kittlande incesttabu. det vi vill inbjuda till är att folk ska göra det dom gör mer öppet, och därmed öppna för en diskussion (ungefär som denna).

    däremot vill vi mena att vi är precis så politiska som vi behöver vara. maktanalys har inget med skam att göra, snarare tvärtom. vi tycker att det finns en politisk slagkraft i att göra något som går emot normer, även när det gäller feministiska normer. om vi inte ifrågasätter "vår egen" krets och kretsens moral så kommer vi att självdö.

    SvaraRadera
  7. Ja! Dra fram spökena ur feministkällarn - det är verkligen på tiden! Här behöver diskuteras och stötas och blötas. Annars är vi dödens snart.

    SvaraRadera
  8. det där du sa sist bloggen, det är typ det mest sanna. och jag som inte ens tror på sanning. men ändå.

    SvaraRadera
  9. Bara en undran - hur lägger man in namn utan att ha en webb-referens? Måste man vara anonym om man inte har en blogg..?

    SvaraRadera
  10. spöken ska släpas ut och käppar ska sättas i lämpliga hjul!
    du kan skriva ditt namn utan att ha en webadress, skriv bara namnet och lämna det andra. <3

    SvaraRadera
  11. Hmm.. Jag håller helt med om att det är viktigt att ha en transparans så att saker lyfts upp och diskutera - såhär tex. Men att lyfta en fråga är inte samma sak som att upphöja den till smaskigt tabuigt skvaller. Jag tror inte att det gynnar en kritisk granskning.

    Och vad gäller skuld och skam så finns det självklart en miljon exempel på hur det har använts för att förtrycka och begränsa, men det betyder inte att det nödvändigtvis alltid gör det. Det är samma sak som normer - jag kan vara hur kritisk som helst mot en massa normsystem, men det innebär inte att jag vill ha bort alla normer.
    T ex är jag helt för normer som innebär att man inte går runt och slår varann på impuls. Skuld och skam, liksom normer, har sin funktion förutsatt att de ständigt synliggörs och kritiseras. Det gäller självklart även normer inom den egna kretsen. Kanske t o m framför allt dem..
    Sen kanske skam enbart är negativt för vissa och då får man använda andra medel för att se till att man lever som man lär. Men för mig funkar skuld och skam bra, i små och välavvägda doser och balanserade med stolthet för det som jag gör rätt.

    SvaraRadera
  12. Under vilket alternativ kan man skriva sitt namn men inte lämna adress? Jag försökte med 'namn/webbadress' men det funkade inte och på de andra verkar man behöva logga in på en egen blogg. Är förvirrad..

    SvaraRadera
  13. man ska kunna kommentera med namn utan att vara inloggad genom att välja alt namn/webadress och sen bara fylla i namn och lämna webbadressrutan tom. så det är bara att försöka igen.

    xoxo

    p.s vi vill slå ett slag för användandet av namn. vilket namn som helst. det blir lättare att diskutera om man kan skilja på vem som säger vad i kommentarena. d.s

    SvaraRadera