fredag 8 maj 2009

miss bee talk-less rapporterar

Hej kära nya vänner!

Jag har fått den ärofyllda uppgiften att rapportera betraktelser, skvaller och dylikt från Malmö till Sveriges nya fabulösa blogg. När ni minst anar det kommer det komma en ny rapport från Miss Bee i södra delen av svealandet.

Har ni något att tillägga eller tipsa om är detta givetvis uppskattat och ni skulle kunna göra det genom att kommentera här eller skriva till Scandalously Queers egen e-mailadress.

Det senaste från Malmö är en väldigt queer första maj-helg, en taxichaufför som borde få en snyting i ögat eller nåt betydligt värre ställe, och dessutom närmar det sig nu, JD från Le Tigre kommer hit med sitt nya band MEN. Jag är mycket spänd inför detta event, både på vilka som kommer att komma dit (förutom hemliga jag) och hur musiken kommer att vara. I can't wait!

Helgen var alltså surprisingly queer, vilket gjorde att det pirrade härligt i magen på mig och säkert många andra. Solen sken och värmen bjöd in till relativt lite kläder (för att vara april måste jag kanske tillägga så ni inte blir besvikna om ni ser bilderna, folk har ju ändå kläder på sig...). En stor skara färgglada queers med fina banderoller och hemmasnickrade slogans tog stor plats i den 900 personer stora demonstrationen som startade från Möllevångstorget klockan tre på första maj. Det hela påminde faktiskt om en mini-Pridefestival så här på vårkanten.

Det extra stora antalet queers berodde på den nya organisationen "Hardqueer", som i högst ett par månader haft möten på Utkanten där de smidit queerplaner som ska synas i allmänhetens ljus. De uppmanade dessutom sina anghängare att klä sig rosa inför demonstrationen på första maj, vilket gjorde att man lätt kände igen många av de sina i demonstrationståget vilket alltid är praktiskt.

Senare i parken var det oorganiserad glammig dans med musik och trädklättring som avslutning på kvällen. Åtminstone för de mest hängivna Hardqueer-organisatörerna.

På lördagen hade tjejfesten Bazooka fest på Utkanten, och dansen fortsatte till sent på natten. DJ Femme-tastic spelade första delen av kvällen och efter det kom DJ Hud som körde liknande stil, och folk dansade till Ace of Base och Missy Elliott som galna. Det var otroligt lyckat och bra stämning. Att tjejfesten är separatistisk är svårt för vissa att förstå och diskuteras en del, men de som inte verkar förstå verkar vara män som säger sig vara feminister men inte verkar ha en aning om vad ordet betyder. Själv tycker jag att festen är efterlängtad och ett av väldigt få andningshål i en annars väldigt straight och snubbig malmömiljö.

Tyvärr fick man sig en påminnelse om att det finns idioter här i världen senare på kvällen, då en taxichaufför bestämde sig för att en tjej som ringt efter taxi var lesbisk och därefter vägrade köra hem henne. Hur man kan få tag på honom vet jag inte men han borde fan få sin kuk avskuren.

Det var allt för denna gången gott folk, stay tuned så ses vi igen!

Till nästa gång: stay fab.

xoxoxoxooxox

Miss Bee Talk-Less

3 kommentarer:

  1. Åhh, vilket härligt och glädjefyllt blogginlägg! Blir gladgladglad!!!

    Jag tycker det är bra att tjejfesten finns, för så vitt jag vet är det den enda separatistiska klubben i Malmö? Och självklart behövs separatism också, som en av många feministiska, intersektionella strategier!

    SvaraRadera
  2. fint att läsa om en 1 maj demo med rosa kläder och queera influenser. det är ett skämt att sac i gbg är så macho och tror att klasskamp handlar om svartklädda killar som marscherar i perfekta led.

    SvaraRadera
  3. håller med A.C att separatism kan behövas som en av många strategier. Och föstår precis vad M.B.T-L menar med att de flesta som är råemot separatistiska sammanhang är snubbar som vill kalla sig feminister men blir arga så fort det inte handlar om att "Det faktiskt är jobbigt för killarna också. I skolan och så." (och sen i nästa andetag hävdar att man gör sig själv till offer om man t.ex. vill diskutera objektifieringen av kvinnors kroppar i det offentliga rummet....). Ungefär där brukar jag säga att en stor mängd andra sammanhang är separatistiska till männens fördel, och argt avbryta diskussionen. Hade gärna fått lite tips på ett annorlunda sätt att göra det på...

    SvaraRadera