torsdag 16 april 2009

helgnöjen



kära vänner,
våren är här och vi har faktiskt liv. saker att göra folk att ligga med. därför har vi inte varit speciellt aktiva, förrän nu, vi ger er, helgnöjen.

torsdag
det har precis kommit till vår kännedom att vi har missat att allas våran tiina rosenberg är i stan. inte bara i stan utan föreläser på kvinnofolk as we speak. vi avundas alla er som är där och uppmanar er som bor i närheten att skynda dit. kvinnan har ju trots allt varit klippdocka i aftonbladet (?) och är ensam ansvarig för otaliga fantastiska ragghistorier. bland annat vill vi minnas en incident med en viss gift universitetsdoktor/profil/het-fast-hon-är-60 där tiina flirtade skamlöst genom att kommentera att denna universitetsdoktor hade "gulliga" kläder. i enlighet med hennes nonchalanta image slutade skamlösheterna innan de ens börjat när hon bad tiina att hålla upp med fjolligheterna... (vill ryktet hävda..)


fredag

helgen inleds med "en gammal goding" dvs öl utanför underjorden för att fira.. just det; en annan dag med öl utanför underjorden som utspelade sig för två år sedan. Söndagsfyllan för två år sen (07-04-15) börjar kl fyra och håller på till 23. arrangörerna beskriver det som; "Gamla deltagare och sympatisörer välkomnas att skvallra om bland annat Veckans mest polygama, Veckans mest sjukskrivna och Veckans wtf?!" (verkar som att SQ inte är ensamma om att gilla skvaller trots allt.) förvänta dig dreads stora som armar, snus, sprit, hundar! skvallra på och glöm inte att rapportera.

lördag
är ni sugna på tjejer med hesa röster och killar i kjol så spelar Greta & The One Night Stands, live på Kontiki (18år, gratis innan 20.00). de beskriver sig själva som "sveriges första genusband". inte visste vi att genus var synonymt med killar i rosa kjolar och tajts.. men man lär så länge man lever. och är du ute efter att omvända lite heterokillar (bi är det nya svarta) så är detta sannerligen the place to be.

inte nog med detta! när det kommer till hemmafester så står borgen för den största denna helgen. detta utspelar sig på hisingen (sveriges fjärde största ö för er som inte visste det!) denna gången är alkohol tillåtet och temat är cyberspace. klä gärna ut er till SQ och mingla med Blondinbella. mindre dreads och mer pop-pretto men vi har hört att omväxling förnöjer..?

det var allt för denna veckan, har du roliga helgfoton så maila gärna och glöm inte att vi aldrig är mer än ett klick bort..

XOXO

4 kommentarer:

  1. bra att ni lever och ligger. men hur ska ni hålla er edgy och alive som blogg om ni skiter i den?

    SvaraRadera
  2. håller med! uppdatera! om livet och liggandet tex...

    SvaraRadera
  3. eller hyr in fler folk som kan skriva inlägg när er klick inte orkar?

    SvaraRadera
  4. Hej! Vi får tacka för att ni skrev om oss, det gillar vi!
    Vi anade en lätt tveksam inställning till vårt epitet som genusband, och tänkte därför snabbt förklara hur vi tänker.
    Det fantastiska med genus är att det inbegriper alla. Alla har saker att tjäna på att slippa följa sina könsroller, kvinnor som män. Bland barn i dag ser vi hur långt vi har kommit i flickornas rätt att ta för sig. Flickorna uppmuntras ständigt att erövra den plats som tidigare var vikt åt pojkarna. Pojkarna uppmuntras däremot inte att erövra något av det som traditionellt har varit flickornas. Mansrollen förbliver därför intakt.
    Vi förstår att det kan uppfattas som lite lättköpt att dra på sig ett par kjolar och säga: "Titta! Nu är vi genus!". Men vi ser det ändå som en viktig del i att ändra på mansrollen. För den dag som killar får ha på sig vilka plagg som helst så har vi kommit ett steg i att avmachofiera mansrollen, något som är absolut nödvändigt för att vi ska kunna uppnå ett genusmedvetet samt jämställt samhälle.
    Så nej, vi är ingen allomfattande genuskurs. Våra tankar om genus ligger också på en högst grundläggande nivå, men vi tror att det är rätt nivå att ligga på för att lyckas popularisera genustänket bland folk som inte vet någonting om det.
    Därför tar vi oss rätten att kalla oss för genusband. Om än dock i en light-version.

    SvaraRadera